Dah banyak berhabis duit pergi seminar, kelas, bengkel  pemasaran sana sini?

TAPI BISNES MASIH KE LAUT?

MASIH SUSAH BERKEMBANG?

<< Anda mungkin dah banyak ilmu tentang pemasaran >>

TAPI SAYANG...bila konsep asal bisnes tu anda masih TAK KUAT!

Hai, Assalamuaikum, Saya Wan Nong Muzafar.

Mungkin ini kali pertama anda dengar nama saya.

Saya berpengalaman hampir 20 tahun dalam dunia korporat dan juga keusahawanan. Jawatan terakhir saya adalah sebagai pengurus perancangan strategik di Kumpulan Media Karangkraf.

2-3 tahun kebelakangan ini, saya banyak lakukan kerja- kerja consultation untuk beberapa syarikat terkemuka di Malaysia seperti Jelita Sara, Supercat, Al-Humaira, BearBesar.com, Fabello Design, Sofea Rose dan banyak lagi. 

Dan dalam masa sama terlibat dalam program latihan e-Usahawan anjuran MDEC, yang sekarang ni masih giat berlangsung dan masih rancak diwarwarkan.

Dan Alhamdulillah, dah lebih dari 10,000 usahawan telah dilatih dan dilahirkan sepanjang program yang dijalankan.

Selain itu, saya juga ​merupakan penulis kepada 3 buah buku Best-Seller , Kuasai Formula Perniagaan and Kuasai Perniagaan Internet Siri 1 & 2 yang terjual lebih 30,000 naskah.

Ramai Usahawan Ada Masalah Yang Sama!..

Jadi sepanjang penglibatan saya ini, saya lihat RAMAI USAHAWAN yang bisnes dah 2-3 TAHUN TAPI MASIH STUCK dekat LEVEL YANG SAMA!

SUSAH BETUL NAK BERKEMBANG!
Tu belum kira yang LOMPAT SANA LOMPAT SINI!

Dah pergi macam- macam seminar dan kelas, dari pemasaran sampailah ke motivasi yang kononnya untuk bantu naikkan bisnes.

Ya! Tak salah pergi belajar tentang pemasaran, sebab tak dinafikan pemasaran merupakan nadi utama untuk bisnes tu nak berjalan.

TAPI!!...

Anda dah LOMPAT SATU TINGKAT, dah SKIP SATU BENDA PENTING..sebab tu bisnes pun kejap kejap lompat lompat sana sini, skip sana sini....

Apa dia?

Ilmu tentang BISNES itu sendiri! KEKUATAN ANDA DALAM NAK BANGUN KAN BISNES

Senang cerita.. ASAS TU TAK CUKUP KUAT..

Macam buat rumah..

LANTAI PUN BELUM KUKUH dah nak tambah TIANG dan pasang ATAP?

TU yang cepat ROBOH!

Jadi izinkan saya untuk bantu anda HARI INI JUGA supaya lepas ni bisnes anda boleh jalan lebih SMOOTH! Lebih lancar dan boleh berkembang!

Berapa kali saya pernah dijemput untuk cerita tentang perkara ini...

​Tapi, maaflah atas kepadatan masa sekarang, dan jika saya buat kelas pun mungkin anda sukar nak datang atas faktor masa, lokasi dan sebagainya...

Jadi, sebagai pengganti diri, saya nak memperkenalkan satu MODUL TERBARU dari saya...

Terdapat SEPULUH MODUL dalam course ini, jadi apakah yang anda akan belajar dalam course ini? 

1- MINDSET 

Benda paling penting, betulkan dulu ‘Mindset’ anda kalau nak jadi usahawan atau ‘BOS”. Bisnes bukan benda yang ikut-ikutan. Berniaga ni untung belum pasti, rugi tu memang dah tentu. Jadi, nak tak kalau saya betulkan mindset anda supaya anda tak rasa rugi pun kalau apa anda buat tak tercapai dan macam mana nak pastikan anda sentiasa berada di landasan yang betul?



2- IDEA

Dunia perniagaan hari ini semakin sesak dan tiada yang ‘original’. Nak jual apa? Tudung? Bersepah sangat dah orang jual tudung, tapi kenapa ada je orang jual tudung yang jadi jutawan? Macam mana pula anda yang baru nak berjinak, nak lawan dengan jerung-jerung industri? Dalam modul ni saya bawa anda bagaimana nak jana idea yang kreatif dan berinovasi supaya produk anda ada kelainan dari pesaing.



3- VALIDATE

Dah ada idea, jangan syok sendiri nak keluarkan produk. Ramai orang ada idea, ada modal sikit, lagi-lagi sekarang kilang OEM senang nak cari, keluar produk sendiri. Tapi dah sampai berbulan-bulan produk masih tak jalan, terperam bawah katil. Anai-anai tengok pun tak lalu nak makan.


​4- SEGMENTATION


Pernah tak masuk dalam Giant? Ada air mineral jenama Cactus harga RM1, jenama Spritzer RM2.50 dan jenama Evian harga RM5? Kenapa harga beza-beza, sedangkan ketiga- tiga air mineral sama, rasa pun sama, fungsi pun sama, untung hilang dahaga. So, dalam modul segmentation ni, jom kita kenal kelompok kehendak pasaran dan kemampuan pelanggan. Senang lepas ni anda tahu dekat mana nak letak produk anda dan berapa harga nak jual.


5-  THE BIG PICTURE  

Salah satu benda penting, berniaga kena ada Misi dan Visi. Di mana anda bermula, dan apa titik pengakhiran anda, apa short term dan long term goal anda. Jangan buat bisnes teburu- buru, ambil masa faham perniagaan anda dulu baru bisnes anda boleh tahan lama.


6- FINANCIAL STRUCTURE

Berniaga tapi asyik tak untung? Tiap bulan keluar duit poket sendiri cover bisnes kononnya. Lepas tu tak tahu pula bagaimana untuk urus kewangan yang betul..Duit bisnes hari ni ada jualan, terus masuk poket sendiri. Untuk menjadi peniaga yang berjaya anda WAJIB tahu perancangan strategi jangka panjang dan pendek dalam menguruskan kos perniagaan bagi menghasilkan pulangan yang maksimum.​

7- PRODUCT CREATION 

Apa yang anda faham tentang produk atau perkhidmatan? Ramai yang faham tetapi tidak jelas. Sebenarnya dalam menghasilkan produk, dari hari pertama produk akan dijual perancangan perlulah kemas. Terdapat 2 komponen terpenting iaitu ‘Branding’ dan ‘Packaging’ yang akan saya jelaskan.

8- OPERATIONAL STRUCTURE

Jangan asyik sibuk nak kira untung, sedangkan tidak faham bagaimana pulangan modal dan macam mana nak set KPI. Dalam pengiraan perniagaan ada beberapa komponen yang ‘WAJIB’ anda tahu. Sebab tu ramai orang yang rasa dia untung, tapi bila kira-kira balik, tiap bulan rugi memanjang. Banyak benda yang mungkin anda terlepas pandang.

9- MARKETING PLAN

Anda mungkin dah banyak belajar tentang strategi marketing, tapi tak ramai yang buat MARKETING PLAN dengan betul dan terperinci. Contoh paling senang, lepas pergi seminar, ramai yang terus apply apa guru tu ajar, ikut membuta tuli, lepas tu marketing pun rasa ke laut, produk masih terperap bawah katil. Sebab tu sebelum lancarkan sebarang kempen marketing, kena ada PLAN yang betul. Plan bermula dari anda cipta produk, bukan bila nak buat iklan sahaja. 

​10- ​COST & RETURN

​Tahukah anda bagaimana nak kira jumlah modal pelaburan bisnes sehingga mampu untuk menampung kos operasi bulanan ? Adakah harga yang ditetapkan untuk menjual terlalu rendah sehingga tidak mampu menampung kos operasi bulanan ? Soalan-soalan kritikal seperti inilah yang seseorang usahawan perlu faham untuk mengelakkan sebarang kerugian bila berbisnes.

Jadi...Secara keseluruhannya, saya nak bantu anda untuk...

FAHAM DAHULU TENTANG BISNES ANDA HARI INI JUGA...

  • Anda sendiri boleh bantu bisnes anda lebih berkembang! 
    Ya, BISNES BIAR BETUL kan? Jadi kali ni, BUAT BISNES BETUL- BETUL! 
  • Anda boleh tonton video ini secara online sahaja
    Ya, anda tak perlu hadir ke kelas pun, boleh tonton pada bila- bila masa yang anda suka, dan di mana sahaja yang anda selesa. 

ONLINE COURSE
"BISNES BIAR BETUL"

Kita Tengok Apa Pandangan Orang Yang Dah Tonton Modul ni...

Jika anda pernah hadir ke kelas- kelas yang saya anjurkan sebelum ini, anda pasti tahu berapa yuran yang biasanya dibayar oleh para peserta. 

Tapi HARI INI JANGAN RISAU TENTANG HARGA...

Saya takkan caj anda RM350 seperti kelas- kelas yang pernah dianjurkan, sebab saya nak lebih ramai orang dapat manfaat dari modul ni...

Jadi, saya berbesar hati nak bagi satu TAWARAN ISTIMEWA

Tawaran HARGA SPECIAL hanya...

RM350
RM250
RM150
RM150 SAHAJA!!!

Ya, untuk tawaran special  ini, cuma RM150 

Eh. TAPI, NAK LAGI SPECIAL?

SUKA DISKAUN?

WhatsApp > NAK DISKAUN 3B < ke 012-6650530

Nanti staff saya akan bagi kod kupon diskaun

Tapi! Tawaran TERHAD!! Kami limitkan kepada beberapa KOUTA SAHAJA

selepas itu, DAH TAK ADA DISKAUN, HARGA JADI TETAP RM150 , jadi saya sarankan anda  GRAB TAWARAN NI HARI INI JUGA!

Bersedia nak belajar tentang ilmu bisnes dan mantapkan bisnes anda hari ini?

Lakukan tempahan awal dengan menekan butang tempahan di bawah! 

P/S : Anda akan terima link access untuk tonton video Course Ini secara online dalam tempoh 24-48 jam bekerja selepas pembayaran disahkan.


100% Kepuasan Terjamin

Pembayaran Selamat